Ma 2018. december 18. kedd, Auguszta napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-08-23] Sikeres volt a Nagycenkről Elszármazottak Találkozója

2011. augusztus 20-án első alkalommal került megrendezésre a sportcsarnokban a Nagycenkről Elszármazottak Találkozója. A színes eseményen közel kilencvenen vettek részt, akik közül kb. ötvenen voltak az elszármazottak, illetve az ő leszármazottaik. Sok vendég érkezett Sopronból, Győrből, illetve vonzáskörzetükből. Voltak Veszprémből, Budapestről, Dunaújvárosból, Miskolcról, Balatonfüredről, Pápáról és Bécsből is. Nagy öröm volt látni és hallani a régi ismerősök egymásra találását, régi történetek felelevenítését.   
Többen a szülői házukhoz is ellátogattak, valamint elhunyt szeretteik sírhelyeit is felkeresték. Nagy érdeklődés kísérte a Nagycenki Füzetek köteteit is, különösen a hamarosan megjelenő VII. kötet beharangozóját, ami azt mutatja, hogy az elszármazottaknak is legalább annyira fontos Nagycenk múltja és jelene, mint az itt élőknek.
Az egész napos program a búcsúi szentmisével kezdődött, majd a kötetlen beszélgetések, ismerkedések után Ivanics Ferenc országgyűlési képviselőnk köszöntötte az egybegyűlteket, méltatva a rendezvény fontosságát minden település - különösen Széchenyi faluja - számára. Gráf Gyula ötletgazda és egyben főszervező a széles támogatói kört és az összefogás jelentőségét emelte ki szavaiban.
Ezt követően az ebédre került sor, melyet a négy helyi étterem ajánlott fel, majd Medgyesi Ernőné cukrászmester finomságait kóstolhatta meg a közönség. Közben jó ebédhez szólt a nóta - Horváth Antal és zenekara muzsikált. Keszei István fényképeket mutatott be Nagycenkről, a költészet szerelmesei pedig Gergye Attila saját költeményét, majd Radics Péter előadásában Wass Albert versét hallgathatták meg.
Nagy sikert aratott a Czenki Hársfa Néptánc Együttes műsora, és a Nagycenki Füzetekben szereplő Csenár Imre bácsi és Horváth János bácsi visszaemlékezése is.
A sportcsarnokban rögtönzött kiállítás keretében bemutatkoztak a nagycenki művészek, alkotók is: Szekendy Szaniszló, Busch József, Dedinszky Márta, Nagy László.
A színes program délutáni nótázással, majd az esti bállal zárult, ahol a Golden Boys együttes zenélt.

Köszönjük szépen a támogatóknak, segítőknek, hogy közös összefogással hozzájárultak a rendhagyó rendezvény sikeréhez:
Nagycenk Önkormányzata, Nagycenkért Alapítvány, Csikós Csárda, Kastélyszálló Étterem, Platán Étterem, Babér Étterem, Medgyesi Cukrászda, Nagycenki Iparos Kör, Nagycenki Honismereti Kör, Czenki Hársfa Néptánc Egyesület, Sport és Díszgalamb Szakosztály, Csorba János, Horváth László, Horváth & Lukács Galéria, Pölcné Lőricz Márta, Steiner Katalin, Nemes Gyula, Ragats Gyula, Szabó Attila, Bugledich Attila, Horváth Jenőné, Dr. Horváth Andrásné, Hideg Róbert és családja, Pölcz Éva, Lukácsné Kolonits Zsuzsa, Lukács Zsuzsa, Árkiné Varga Beáta tanítónő és a leendő első osztályos diákok, Dr. Szemerédi László és családja, dr. Tóth Melinda, Keszei István, Mol kút Nagycenk, Krejczi Rezső, Vadas és Tsa Bt., Cenk és cenk Bt., Baumgartnerné Arthofer Gertrud, Ivánkovics Ottó és még sokan mások.

Fotók az eseményről > > >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok