Ma 2019. február 20. szerda, Álmos napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-02-25] In memoriam Dr. Fábián Ferenc (1925-2011)
Szakmai elhivatottsága, tudása a megyén túl is híressé tette. Számos helyről keresték fel az aggódó szülők, hogy gyermekükön segítsen. Kapuváron kívül, a megye városaiból, településeiről- így Nagycenkről is- sokszor látogatták meg segítségét kérve. Soha nem feledkezett meg szülőhelyéről és orvosi hivatásáról. Mindig segített a bajban lévőkön.

Érdemei elismeréseként Kapuvár Város Önkormányzatának képviseletében Dr. Biró Péter polgármester méltán tüntette ki "Pro Urbe" díjjal 2005. augusztus 20-án a városi ünnepségen, ahol Dr. Ballagi Farkas kórházigazgató így méltatta pályafutását: "Fiatal orvosként került a városba és rövid idő alatt szakmai elismertséget vívott ki magának. Irányításával a gyermekosztály a város és környéke kis betegeit gyógyította, miközben országos hírnévre tett szert. Évtizedeken keresztül ellátta a kórházigazgatói teendőket is. Emberi és szakmai kapcsolatait, mindig a köz érdekében használta. Hivatali munkájában - az Egészségügyi Osztály vezetőjeként - az egész település egészségért küzdött. Lelkiismeretesen oldotta meg nyugdíjba vonulását, azzal hogy utolsó évtizedben kinevelte utódját, gondoskodva a gyermekek folyamatos ellátásáról. Nyugdíjas éveiben sem pihent, őrködött a város középiskoláinak ifjúság-egészségügy helyzete felett."

Dr. Fábián Ferenc volt az utolsó tagja annak a gyermekgyógyász generációnak, akik szakmai tudásukkal gyermekszeretetükkel fémjelezték a Lumniczer Sándor Kórház sajnos azóta megszűnt (2007) gyermekosztályának aranykorszakát. Dr. Halmi Margit, Dr. Nagy Zsuzsanna után ő is eltávozott közülünk. Lukács evangélista-aki maga is orvos volt a hagyományok szerint-így írt evangéliumában: "Hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, hogy aki Isten országát nem úgy fogadja, mint a gyermek, az nem jut be oda." Lk (18,16)

Dr. Fábián Ferenc élethivatása erről tanúskodott, reményeink szerint a mennyei boldogságban őt is úgy fogadják, mint ahogy ő fogadta a gyermekeket. Emlékét megőrizzük.

Búcsúzunk tőle 2011. február 27-én (vasárnap) gyászmisével, 14 órakor a nagycenki templomban, majd 16 órakor végső nyughelyére kísérjük a sopronnémeti temetőben.

dr. Pintér Gábor
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok