Ma 2019. január 21. hétfõ, Ágnes napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-09-26] Beszámoló – 2011. szeptember 21.

2011. szeptember 21-e Gróf Széchenyi István születésének 220. évfordulójának méltó megünneplésével telt. A hagyományokhoz hűen a nap bécsi kiutazással kezdődött, amely során több parlamenti és hazai, továbbá külföldi szervezetekkel közösen megkoszorúzásra került a Herrengasse-i szülőház homlokzata. A parlamenti küldöttséget Vitányi István (Fidesz) vezette, tagjai voltak Rubovszky György (KDNP) országgyűlési képviselő és Takács Imre, az MSZP-frakció tanácsadója. A megemlékezésen jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet, s az ausztriai magyar külképviseletek más vezető tisztségviselői. A nagycenkiek még korábban nem látott létszámban, közel harmincan vettek részt az eseményen, ami nagyon tiszteletre méltó.  
A program délután három órakor folytatódott a Széchenyi Emlékmúzeumban, ahol Jakab István úr, a Parlament alelnöke tartott előadást „A vidék élni akar" címmel, a Nyugat-magyarországi Egyetem Lovas Oktatási Központjának vezetője, Ormos Balázs úr közreműködésével.
17 órakor a Széchenyi téren folytatódott az ünnepség. Ivánkovics Ottó polgármester, majd Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő és Jakab István alelnök úr köszöntötte a nagy számú közönséget. Ezt követően a Széchenyi István Általános Iskola diákjainak műsora következett, majd Prof. Dr. Faragó Sándor úr, az Nyugat-magyarországi Egyetem rektora osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

A program folytatásaként immár tizedik alkalommal került átadásra az 1993-ban alapított Nagycenkért Díj. Az idei évben a díjat Gráf Gyula nagycenki asztalos mester vehette át nagy taps kíséretében. A díjjal járó 367 ezer forintot Gráf Gyula úr nemes felajánlásként az iskolánk céljaira ajánlotta fel. Csatlakozva az ünnepséghez, Hancz István úr, az IPOSZ alelnöke „Aranykoszorús Mester" kitüntetést adott át Gráf Gyula úrnak. A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!
Az ünnepség zárásaként a koszorúzás következett, 17 intézmény, szervezet koszorúzott az NYME és az általános iskola diákjainak közreműködésével.
A rendezvény sikeréhez az időjárás jóra fordulása is hozzájárult.
Külön köszönet a szónokoknak, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Nagycenki Polgárőr Egyesület tagjainak, az iskola és a Polgármesteri Hivatal közreműködőinek, a Soproni és a Szegedi Veterán Autós Motoros Kluboknak.

Fotók az ünnepségekről > > >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok