Ma 2018. december 18. kedd, Auguszta napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-10-07] 2011. szept. 22- 26. Nadur (MÁLTA)

Helma van Drunen és Thea Heeseman legutóbbi (aug. 5-7) nagycenki látogatása kapcsán az alakulóban lévő Friends of Europe nagycenki szervezete részére meghívást adott át Dr. Tóth Melindának a máltai (Nadur-i) Charta találkozóra ahol Small Meetinget tartottak 6 ország részvételével. A nagycenki Friends of Europe szervezet azért kapott külön meghívást a naduri Small Meetingen való részvételre, hogy a 2012-ben Nagycenken sorra kerülő Small Meeting szervezését és előkészítését tanulmányozhassák és a megalakulás alatt lévő civil szervezet szerepét, feladatait előkészíthessék.  
 Az utazást Matiasec János képviselő úr készítette elő (a kiutazók saját finanszírozásában), aki a nagycenki Charta ügyek megbízottja.
A kiutazó nagycenki csoport (Horváth Lászó Alpolgármester, Matiasec János Képviselő, Dr. Tóth Melinda Friend of Europe Nagycenki Szervezet Elnöke, Lukács Ibolya Friend of Europe) tanulmányozta a programokat és részt vettek azokon, tapasztalatokat gyűjtöttek a 2012-es márciusi találkozóra. Előadásokat hallgattak meg a turizmus és a mezőgazdaság és a demográfia témájában, valamint Nadur település munkaerőmegtartási és település fejlesztési elképzeléseiről. Sok témában a problémáik hasonlóak Nagycenkéhez.
A küldöttség folytatta a Csorba János által Írországban megkezdett tárgyalásokat, beszélgetéseket folytattak diákcsere program megvalósítására, nyelvtanulási lehetőségek kiaknázásában, a hagyományőrzés és néptánc témakörében (ebben a többi testvér település is kifejezte érdeklődését), illetve a mezőgazdasági és mezőgazdasági feldolgozó ipar kölcsönös tanulmányozásáról (szőlészet, tejfeldolgozás, egyéb feldolgozó- és kereskedelmi tevékenység irányában).
Külön lehetőség volt Nadur polgármester asszonyával (jobb oldali fotón) megbeszéléseket folytatni, aki pedagógus és diákcsere ügyben támogatásáról biztosított bennünket.
  Találkoztak Gozo szigetének (Málta egyik szigete) Miniszterelnök asszonyával, aki a sziget jövőjével kapcsolatosan vázolta elképzeléseit. Beszélgetést folytattak Málta Uniós Képviselőjével is, - korábban Nadur polgármestere volt - akitől örömmel hallották, hogy a számukra első Charta találkozón - ami Nagycenken volt - milyen jól érezték magukat és felejthetetlen élmény volt számukra. Valamint azt is örömmel hallgatták, hogy az Unióban a Magyar Kormány milyen vidékfejlesztési programmal pályázik.
Összességében sok tárgyalást tudtunk folytatni, a hat ország küldötteivel, különösen Ciprus és Ausztria településeinek polgármestereivel. Bízunk abban, hogy az eddigi munkánk hasznos lesz községünk számára.

Fotók az eseményről (Nadur honlapján) > > >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok