Ma 2019. február 18. hétfõ, Bernadett napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-11-17] VIII. Hársfa Fesztivál és jubileumi ünnepség

  2011. november 12-én, az idén már VIII. alkalommal került megrendezésre a hagyományossá vált Hársfa Fesztivál, mely egyben a tánccsoport megalakulásának 15 éves jubileumi ünnepsége is volt. 
A fesztivált abban a szellemben rendezték meg, hogy a helyiek illetve a környéken élők mégjobban megismerjék a magyar néptánckincset, illetve a környék tánccsoportjai is közelebb kerüljenek egymáshoz. 

A jubileumi ünnepség keretén belül a tánccsoport az elmúlt 15 év legjobb fotóiból egy kiállítást szervezett, melyet ott a helyszínen tekinthettek meg az érdeklődök.
A fellépő tánccsoportok illetve kísérő zenekaruk egy színes programsorozatot mutatott be a közönségnek.
Fellépők:
- A fertőhomoki Kajkavci Kulturális Egyesület, akiktől horvát táncokat és szlavóniai lánytáncot láthattak illetve bemutatkozott a tamburazenekaruk is.
- A sopronkövesdi Kövirózsa Kulturális Egyesület, akiktől kelet-felvidéki karikázót és sárközi táncokat láthattak citerazenekaruk kíséretében.
- Bemutatkozott a Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nagycenki csoportja és Élő Máté a Barsi Ernő népdaléneklési verseny kiemelt arany minősítésű résztvevője.

 A házigazda együttes a „Czenki" Hársfa Néptáncegyesület pedig székely forgatós, bodrogközi, somogyi, kis-küküllő-menti és szatmári táncokkal készült. A csoportot a Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézmény lövői csoportja kísérte.
Az elmúlt 15 évre való tekintettel meglepetés produkciók is szerepeltek a műsorszámok között. Dél-alföldi táncokat láthattak az érdeklődök a helyi csoport aktív és néhány régebbi tagjának közreműködésével, illetve a sopronkövesdi csoporttal egy közös szili produkció is született.

A „Czenki" Hársfa Néptáncegyesület ezúton is Köszönetét fejezi ki a vendégcsoportoknak a színvonalas fellépésért, továbbá a nagy számban megjelent érdeklődőnek, hogy evvel is erőt, bizalmat adtak a néptánccsoport további munkájához, minden Kedves Támogatójuknak, segítőjüknek.
Reméljük, hogy a jövőben is sokszor örömet szereznek a fellépésükkel.

Fotók az eseményről > > >

Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok