Ma 2018. december 15. szombat, Valér napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2012-05-23] NAGYCENKI VILÁGÖRÖKSÉG DÍJUGRATÓ VERSENY
  NAGYCENKI VILÁGÖRÖKSÉG DÍJUGRATÓ VERSENY
17 év után több mint 250 futam a lovas pályán


Egyetemünk elmúlt évben alapított egysége, a Nyugat-magyarországi Egyetem Széchenyi István Nagycenki Lovasképzési Központja, ez évi első nagyrendezvényeként 2012. május 19-20.-án (szombat-vasárnap) szervezte meg a megyei bajnokság részeként, a Nagycenki Világörökség Díjugrató Versenyt a Nagycenki Kastély mögött lévő lovas pályáin.
(Fotón balról jobbra: Horváth László Nagycenk alpolgármestere, Prof. Dr. Faragó Sándor Rektor, Polgár Rudolf Universitas Fidelissima Kft ügyvezetője, Makay Tamás a Gy-M-S Megyei Lovas Szövetség Elnöke. )
A versenyen a megye lovasai mellett osztrák versenyzők is megjelentek, a Lovasképzési Központ céljait, a határon átnyúló szakmai, turisztikai és sport kapcsolatok építését erősítve. A nagyközönség számára is élvezetes versenyt show ugratással és amerikai stafétával is kiegészítették a szervezők.

A látogatók ingyenesen nézhették meg a felújított istállókat, a méneket, a kiállításokat, valamint a SMAFC Lovas Szakosztály tagjainak bemutatóit. Szabó György erdésztechnikus, tanári módon mutatta be a VASLOVAT a közönségnek, gyerekek bevonásával. A szakközépiskola diákjai iskolai oktatás keretében motorfűrészes gyakorlati munkával tették rendbe a lovas pálya fásszárú növényzetét.

A Nyugat Étterem az ellátásról gondoskodott, a résztvevők általános elégedettségére. Bőven fogyott a pörkölt, a „nyugat-burger", pogácsa és az italok is gazdára találtak a remek, napos időjárásnak is köszönhetően.

Az Országgyűlés ez év márciusában fogadta el azt a határozatot, mely a 2012. évet a Világörökség Évének jelöli meg. Nagycenk a világörökség része így a nagyközség, a környező számos településsel együtt ezen a napon (2012. május 19.) tartotta a világörökség ünnepeit, köztük a nagycenki lovas rendezvényeket is. A nagycenki világörökség ünnepség záró rendezvényét a Lovasképzési Központ versenypályái mögött lévő Ikva és Arany patak összefolyásánál, az Ikva hídnál rendezték.

Természetesen a legfontosabb esemény a hosszú évek kihagyása utáni nagyszabású megyei díjugrató lovas verseny volt. A versenyt az első napon Prof. Dr. Faragó Sándor rektor úr, a második napon Prof. Dr. Takáts Péter rektor-helyettes úr, a SMAFC elnöke nyitotta meg. Horváth László alpolgármester is megtisztelte a rendezvényt, a győztesek díjainak átadásában vállalt szerepet. A két napos viadalon 62 lovas, ugratta 81 lovát. Összehasonlításul a Kapuvár város 850 éves évfordulós ünnepségén - melyet néhány héttel korábban rendeztek meg - 86 lovat vonultattak fel. A verseny kiváló körülmények között, jól előkészített pályán zajlott. A pálya megfelelő öntözéséről a Nagycenki Önkéntes Tűzoltók Egyesülete segítségére volt szükségünk. A verseny balesetmentesen, és a programnak megfelelően zajlott le. A pályaépítők nehéz feladatot oldottak meg, hiszen a lovasok több mint 250-szer ugrattak végig, a különböző nehézségű akadályokkal berendezett pályákon a közönség előtt.

A győztesek az erre az alkalomra készített, a Nyugat-magyarországi Egyetem logójával és feliratával ellátott díszkorsót kaptak. Úgy gondoltuk, hogy Egyetemünk hírnevét ezen a módon is tudatosítani kell a lovas sportban részt vevő versenyzők és hozzátartozóik körében.

A visszajelzések alapján jó körülmények közötti sportversenyt sikerült rendezni. A szervezők számára a legfontosabb, a verseny biztonsága, a sportolók és látogatók jó színvonalú kiszolgálása volt. Erre a kialakított alapra érdemes fejleszteni a szervezetet és a létesítményt is.

Az együttműködés keretében több lovas rendezvény megszervezése van napirenden, azonban azt figyelembe kell venni, hogy a programoknak gazdasági vonatkozásban is meg kell állni a lábukon, ahogy a lovak is tették a verseny során.

Fotók az eseményről > > >

Ormos Balázs 
igazgató
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok