Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-05-30] Turisztikai fórum
  Ormos Balázs igazgató úr, címzetes egyetemi docens beszámolója a legutóbbi nagycenki turisztikai fórumról:

TURISZTIKAI FÓRUM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN NAGYCENKI LOVASKÉPZÉSI KÖZPONTJÁBAN

A volt méntelepet a mai Lovasképzési Központot a Nyugat-magyarországi Egyetem ez év elején vette át és kezdte meg működtetését. Nagycenk Nagyközség Önkormányzata kihelyezett Turisztikai Fórumát 2011. május 16-án tartotta az új intézményben.

Ivánkovics Ottó polgármester köszöntője után Prof. Dr. Takáts Péter oktatási rektor-helyettes ismertette az Egyetem új egységének feladatait. Elmondta egy új tudásközpontot kívánnak létrehozni, melynek szerepe a középfokú képzéstől a doktori képzésig igyekszik kiszolgálni a lovasképzést. Ormos Balázs a Lovasképzési Központ igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az új feladatok mellett megőrzik a régi értékeket, mint méntelep és a SMAFC Lovas Szakosztály által erősített sportolást is. Kiegészül a tevékenység a ló, mint a vidéki élet munkaeszköze és munkahelyteremtő lehetősége feladataival. Bebesi József a Lovasképzési Központ üzemeltetésért felelős Universitas Fidelissima Kft. (az Egyetem 100%-os tulajdonú Kft.-je) igazgató-helyettese kitért arra, hogy üzleti alapon kell az egységet működtetni, vendégeket kell a térségbe hozni, mely különös feladatot és összefogást igényel.  

A továbbiakban polgármester úr adott tájékoztatást a Világörökségi Nap nagycenki megrendezéséről, a NATURAMA projektről, mely során GPS koordinátákkal jelölik a turistaútvonalakat. Szólt a Kisalföld napilappal való együttműködésről, mely keretében a lap kétezer példánya egyedi címoldallal jelenik meg. Elindult a település új honlapja. Megköszönte az előző és az új honlap működtetésében résztvevők munkáját. Ismertette a Széchenyi István Pályázati Alaphoz benyújtott pályázatokat és a nyerteseket. Elmondta, hogy a településen az új útbaigazító táblák várhatóan július elejére elkészülnek.

Részletes ismertetést kaptak a jelenlévők a Széchenyi Vágta 2011 rendezvényről. Anday Greese Marietta főszervező elmondta, hogy a szervezés jó ütemben halad. A nézőszám növelés érdekében a GYSEV Zrt.-vel tárgyal az intercityk Fertőbozon való megállása érdekében, amely lehetővé teszi a kisvasúttal Nagycenkre való közlekedést.

Az Önkormányzat kezdeményezésére elindult Turisztikai Fórum igen jó kezdeményezés, mely Nagycenk ismertségét és a vállalkozások működését támogatja, hogy minél több látogató jöjjön a térségbe. A következő ülés június 6-án a Horváth & Lukács Galériában kerül megszervezésre.

Részt vett a megbeszélésen a Nagycenki Egyházközség, a GYSEV, a Széchenyi Emlékmúzeum, helyi civil szervezetek és magánszemélyek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok