Ma 2019. január 17. csütörtök, Antal napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2012-08-21] Nagycenki Búcsú 2012

Sikeres volt a Nagycenkről elszármazottak találkozója

A nagycenki búcsú időpontjában, Gráf Gyula és az önkormányzat közös szervezésében idén második alkalommal került megrendezésre a Nagycenkről elszármazottak találkozója. A tavalyinál is többen jöttek el, csaknem 100 korábbi nagycenki tért vissza családtagjaival együtt egykori lakhelyére.  A rendezvény kora délelőtt szentmisével kezdődött. A vendégek ezután megtekintették Gráf Gyula múzeumát, majd a tornacsarnokban folytatódott az ünnepség.

 
A részt vevők köszöntése után - Csorba János polgármester, Gráf Gyula szervező, és Szabó Attila a Nagycenki füzetek szerkesztője szólt az egybegyűltekhez - finom ebéddel láttunk vendégül a jelenlévőket.
A rendezvényt Ormos Balázs, a Lovasképzési Központ vezetőjének közbenjárására megtisztelte jelenlétével Katharina Landgraf, a német parlament tagja, aki a Páneurópai Piknik évfordulójára érkezett Sopronba, és az ottani ünnepség előtt ellátogatott Nagycenkre is.
Ebéd után a „Czenki" Hársfa Néptáncegyüttes fellépése következett, színvonalas produkcióval köszöntötték néptáncosaink is az elszármazottakat.
Ezek után a kötetlen beszélgetésé lett a főszerep, jó hangulatban telt a délután. Nagyon sokan megköszönték a meghívást, és már most jelezték, hogy a jövőben is tiszteletüket teszik hasonló találkozókon.
A találkozó szervezésében, lebonyolításában nagyon sokan segédkeztek. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki munkájával, felajánlásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez.
Külön köszönet a nagycenki éttermeknek, vendéglátóknak, a Csikós Csárdának, a Platán étteremnek, a Horváth kisvendéglőnek és a Medgyesi cukrászdának az étel-ital felajánlásokért!

Az elszármazottak találkozójával párhuzamosan a tornacsarnok melletti területen került megrendezésre ebben az esztendőben a búcsú. Sok árus, mutatványos jött el sokféle portékával. A nagy meleg miatt késő délutánig kisebb volt az érdeklődés, de aztán szép számmal jöttek a nagycenki családok. 

Az esti búcsúi bál is jól sikerült, több mint százan mulattunk együtt a Madison Band zenéjére.

Összességégben elmondható, hogy sikeres volt a nap, jól érezték magukat vendégek és nagycenkiek egyaránt.

Fotók > > >

Keszei István fotói > > >

Henczel Szabolcs atya búcsúztatójáról Keszei István fotói > > >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok