Ma 2019. január 23. szerda, Zelma napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-04-12] Széchenyi halálnak 151. évfordulója
2011. április 8-án két helyszínen Döblingben és Nagycenken is megemlékeztünk gróf Széchenyi István halálának 151. évfordulójáról. A délelőtti döblingi kiutazáson az Egyház nevében Henczel Szabolcs plébános úr és Fejes Anzelm nagyváradi apát úr is tiszteletüket tették. A civil illetve világi részről az Országos Széchenyi Kör, Nagycenk Önkormányzata, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Széchenyi István Általános Iskola, a Nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum és a Nagycenki Honismereti Kör képviseltette magát.    
Délután a Széchenyi Mauzóleumnál folytatódott a program. A Himnusz és a diákszavalatok elhangzása után Professzor Dr. Iván László Széchenyi-kutató, parlamenti képviselő úr osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A megemlékezésen részt vett többek között Ivanics Ferenc térségünk parlamenti képviselője, Kóczán Zoltán megyei közgyűlési alelnök, Abdai Géza Sopron alpolgármestere, a Balatoni Hajózási Társaság képviselői, s több megemlékező Nagycenkről és a környező településekről. A Szózat eléneklését követően a Kriptában az emlékezet és tisztelet koszorúi kerültek elhelyezésre.
17 órától a Széchenyi Kastély különtermében kezdetét vette a Nagycenki Füzetek 6. kötetének bemutatója. A zsúfolásig megtelt teremben Szabó Attila szerkesztő és Simon Péter kiadó köszöntötte az egybegyűlteket. A „Széchenyi bűvkörében" című könyvben megnyilatkozók közül többen is meséltek személyes élményeikről, tapasztalataikról. Versek, könyvrészletek hangzottak el, ezzel is tovább emelve az esemény kulturális értékét, H. Nagy Cecília versmondó, Paárné Kelemen Anikó, Rozmán Orsolya előadásában.
A könyvbemutató állófogadással zárult, ahol lehetőség nyílott ismerkedni, kötetlenül beszélgetni.
Este 19 órától emlékmise zárta az egész napos programot, amelyet Fejes Anzelm nagyváradi apát úr celebrált Henczel Szabolcs nagycenki plébános úr közreműködésével.
Minden résztvevőnek, segítőnek köszönjük, hogy közreműködésével nagyban segítette a „Legnagyobb Magyar" emléke előtti tisztelgésünket.

Fotók az eseményről > > >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok