Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-06-20] Beszámoló lovasképzési találkozóról
Halasi Endre és Csilla beszámolója:

2011. június 4.-én a Nyugat-magyarországi Egyetem Lovasképző Központjának első rendezvényén vehettünk részt. A megjelenteket köszöntötték Ivanics Ferenc országgyűlési képviselőnk és Ivánkovics Ottó polgármesterünk is. Ormos Balázs az intézmény igazgatója megnyitójában elmondta: célja az, hogy tevékenységükkel és rendezvényeikkel is egyetemes tudásközponttá váljanak. Ezt a célt a meghívott előadók segítették és a saját lovasaik színesítették.
 
   
Prof. Dr. Takáts Péter oktatási rektor helyettes - aki szeretettel nagycenkinek vallja magát - bemutatta a felálló oktatási rendszert, amely az egyetem mind az öt karához kapcsolódik és a szintjei a szakképzéstől a doktori fokozatig terjednek. Az ismertetés után a móvári agrár Egyetem Lótenyésztési Tanszékéről érkező dr. Pongrácz László tartott előadást a Ló jövője címmel.

Ormos Balázs a Vidékfejlesztési stratégia - értékőrzés, értékteremtés címmel tartott előadásában kiemelte többek közt a helyi lehetőségek kihasználását is, saját példával illusztrálva.

Raátz József agrármérnök, lovas edző, a korábbi ugró és díjlovas kiemelkedő eredményeire támaszkodva adott betekintés a lógyógyászat és egészség megőrzés rejtelmeibe. Ezt a Lovasképző Központ lován szemléltette is a közönség számára.

Kádár László - szintén agrármérnök és lovas - a Lovak korszerű táplálása című előadásában a ló az emberrel való összefonódott életéből sok érdekességre, hibára világított rá.

Zárásként a térségünk lovasversenyeiről beszélt Horváth László az Ilona major ügyvezetője.

A rendezvényen bemutatót tartottak a SMAFC Lovas Szakosztály lovasai, és Horváth Ágnes 4-szeres Ifjúsági Országos Csapat Bajnok, és 10-szeres Megyei Bajnok Díjlovas, kommentálás mellett.

Az egész rendezvény alatt az Universitas Fidelissima Kft. látta el étellel, itallal és a nagycenki Honismereti Kör kulturális és szellemi táplálékkal az ott megjelenteket. Az előadások mellett egész nap lehetőség volt a kisebbek számára elérhető volt a lovaglás, lovas kocsikázás és kézműves foglalkozás, mindenki számára nyitott volt az intézmény: a dísznyerges, a kocsi múzeum és a patinás istálló is.
Gratulálunk a rendezvényhez és várjuk a folytatást!

Fotók az eseményről > > >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok