Ma 2018. december 13. csütörtök, Luca napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-07-18] Sikeres jelenlét az idei VOLT Fesztiválon
Az idei évben először településünk is megjelent a VOLT fesztiválon, ami egyben az Európai Unió Magyar Elnökségének záró bulija is volt. A civilszektorban kaptunk helyet többek közt a Fertő-Hanság Nemzeti Park, Fertőtáj Világörökség, Kőhidai Fegyház és Börtön, EURES-T Pannonia, Máltai Szeretetszolgálat, Cinka Panna Roma Kulturális Egyesület, Magyar Nemzeti Bank, GYSEV kihelyezett jegyiroda, NO Kamu (hamis tárgyak kiállítása), Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, stb. sátrak között. 102 ezren vettek részt a 4 napos rendezvénysorozaton. Köztársasági elnök nem járt korábban hasonló fesztiválon.  
Schmitt Pál abból az alkalomból érkezett Sopronba, hogy a rendezvény volt Magyarország uniós elnökségének hivatalos záró eseménye. A korábbinál szebb, színesebb volt az esemény, ahol a szórakozás mellett az Új Széchenyi Terv sátrában számos előadás és kerekasztal-beszélgetés zajlott.
A településünk standjához látogatók egy Nagycenkkel és a Széchenyiekkel kapcsolatos játékos kérdőívet tölthettek ki, amellyel több százan éltek. Nagyon örültek a fiatalok a Nagycenkről szóló könyvnek, prospektusoknak és ajándék nyalókának. Népszerű volt a sátrunk, ezt az is bizonyítja utolsó napon elfogytak a kérdőívek és az ajándékok is. Többen jártak már a községben, volt, aki elmondása szerint itt ült először lóra s itt szerette meg a lovaglást. Az időjárás nem kedvezett sajnos, a szélvihar elsőként vitte el sátrunk tetejét, melyet a Rohambrigád épített vissza.
Jelenlétünkkel erősítettük a fesztivál színes kulturális jellegét. Jó volt látni, hogy egy ajándékba kapott könyv (Keszei István: Régi és újabb történetek Nagycenk múltjából) ilyen örömet tud okozni fiataljaink körében, akik országszerte elvitték településünk jó hírét.
Az idei szlogen „Jó, hogy itt vagy" végig érződött a rendezvény egész ideje alatt!

Fotók > > >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok