Ma 2018. december 15. szombat, Valér napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2011-08-09] Helma van Drunen és Thea Heeseman látogatása Nagycenken

  Helma van Drunen és Thea Heeseman asszony látogatása az Európa Chartától Nagycenken:
2011. aug. 5-től 7-ig zajlott a vendégeink látogatása Nagycenken, ahol sűrű programot bonyolítottak (a vendégek programját Dr. Tóth Melinda organizációjának köszönhetjük). Látogatásuk célja a 2012 márciusi „Small Meeting" nagycenki körülményeinek megtekintése és a civil szféra támogatása és fogadókészsége a találkozó elősegítése céljából. Csorba János alpolgármester és Horváth László alpolgármester a küldötteket fogadták és konzultációt folytattak. A szabadságon lévő Ivánkovics Ottó polgármesterrel is sikerült rövid kézfogásra találkozniuk Deutschkreutzban.
Helma van Drunen elismerően nyilatkozott a látogatáson tapasztaltakról és minden segítséget megadnak a jövő évi találkozóhoz.

A vendégek programja a következő volt:
- Meglátogatták a Széchenyi Mauzóleum és a Nagycenki Templomot, itt Henczel Szabolcs atya is fogadta Őket. 
- A Fertő tavat látogatták meg, valamint a Páneurópai Piknik helyszínét. Meghatódottan nyilatkoztak a ma már történelmi helyszínről (amely Európát megváltoztatta), amit ők annak idején televízión tudtak követni.

Szombaton délután a következő programok voltak:

- Kora délután Deutschkreutzban Dr. Tóth Melinda és Horváth László alpolgármester kíséretében látogatást tettek a deutschkreutzi polgármesteri hivatalban megtekintették a diákcsere projekt kiállítását. Fogadta a Charta küldötteit Manfred Kölly polgármester és Robert Strobl alpolgármester, konzultáció során kicserélték nézeteiket a projektről. Itt került sor rövid kézfogásra polgármesterünkkel is.
- 15:45-kor kedves színfoltja volt a programnak Helma van Drunen és Thea Heeseman asszony találkozása a Czenki Hársfa tánccsoport tagjaival.
- 16 órakor a Kastélyszállóban került sor Helma van Drunen előadására valamint a küldöttek és a civilek közötti konzultációra, melynek témája a civilek szerepe az Európa Charta mozgalom háttértámogatása és együttműködése.
- A találkozó után meghallgatták a Kastélyszállóban a Spengler Trió által adott hangversenyt.

Vasárnap délelőtt rövid látogatást tettek Sopron belvárosában, majd délután hazautaztak. A látogatás további lehetőséget ad Nagycenknek különböző európai projektekben való részvételre, és a lakosaink európai kapcsolatainak további bővítésére. Kívánjuk azt, hogy a Charta tagságban rejlő lehetőségeket a jövőben mind jobban ki tudjuk használni és az eddig belefektetett energia és munka meghozza gyümölcsét.

Horváth László 
alpolgármester

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok