Ma 2018. december 15. szombat, Valér napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-09-29] Aktuális információk
2010. szeptember 28-án megkezdõdött a kerékpárút-építés

Pályázati forrás igénybe vételével megkezdõdött a Szent Imre utca - Hidegségi utca közötti kerékpárút építése. A közel 15 millió forintos fejlesztés közel 80%-os pályázati támogatottságú, és eredményeképpen 3 méter széles aszfaltút áll majd a lakosok és a turisták rendelkezésére. A kivitelezõ munkahelyi vezetõjének tájékoztatása alapján a munkák hozzávetõlegesen 3 hétig fognak tartani, addig az arra közlekedõk megértését és türelmét kérjük szépen.
Egyeztetés a Kisalföld Volán képviselõjével

Több témakör érintésével személyes megbeszélést folytatott a polgármester Rombai László úrral, a Kisalföld Volán illetékesével az elmúlt idõszakban. Ennek során rögzítésre került, hogy a nagyboltnál lévõ buszmegállók elhelyezkedése megfelelõ, a Kisalföld Volán úgy alakította ki már hosszú évek óta a buszmenetrendet, hogy torlódások ne alakulhassanak ki. Te természetesen egy-egy egyedi esetben elõfordulhat, hogy mindkét irányból egyszerre érkezik meg a buszmegállóba a busz, ami 10-20 másodperces torlódást eredményezhet.

A másik problémakör a Gyár utcai buszközlekedés. Ezt a Kisalföld Volán csak abban az esetben tudja vállalni, ha az önkormányzat a szükséges fizikai feltételeket teljesíti (buszforduló, buszváró kiépítése, stb.). Ez sok milliós kiadást jelentene az önkormányzatnak, és tovább fokozná a Gyár utca jármû-leterheltségét.

A fertõbozi gyermekeket szállító iskolabusz délutáni indulási idõpontja a tanévkezdéstõl közel 40 perccel késõbbre tolódott, mivel így tudja a cég a legköltséghatékonyabban megoldani a gyermekek utaztatását. Minden más idõpont csak úgy jöhet számításba, hogyha az érintett önkormányzatok magukra vállalják az ebbõl eredõ többletköltséget, ami éves szinten meghaladhatja a 3 millió forintot is. Erre jelenleg sem a fertõbozi, sem a nagycenki költségvetésben nem áll rendelkezésre elkülönített összeg.

Ezen információk elfogadását kéri mind a Kisalföld Volán, mind pedig a Nagycenki Önkormányzat.

Tisztelettel:
Ivánkovics Ottó
Nagycenk polgármestere
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok