Ma 2018. december 14. péntek, Szilárda napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-09-15] Aktuális információk
Közösségi munka a faluközpontban

"A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet és a Nagycenkért Alapítvány a napokban együttmûködési megállapodás aláírását tervezi, melynek eredményeképpen minden évben jelentõs összeggel kívánja a takarékszövetkezet támogatni az alapítványt. A pontos összeg a szeptember 16-i elnökségi ülésen dõl majd el. Mivel a Nagycenkért Alapítvány legfontosabb célkitûzése az iskolánk és óvodánk céljainak támogatása, ezért az Aranypatak Óvoda vezetõje, Nemes Viktória társadalmi munkát szervezett, amelyhez több óvodai dolgozó és szülõ is csatlakozott, továbbá a Nagycenki Honismereti Kör tagjai is. A tegnap délutáni közösségi összefogásnak köszönhetõen megszépült a takarékszövetkezet épületének környéke. A résztvevõk így fejezték ki köszönetüket a Rajka-és Vidéke Takarékszövetkezet felé.

A remek hangulatú, példa értékû összefogásban résztvevõk mindegyikének köszönjük szépen a közremûködést. Egyben kérem a többi faluközpontban lévõ vállalkozás, cég képviselõjét, hogy õk is varázsolják széppé az ingatlanuk elõtti közterületeket azért, hogy a XV. Nagycenki Szüreti Napok méltó körülmények közepette kerülhessen megrendezésre. Köszönöm szépen."

Mederkotrás az Ikva nagycenki belterületi szakaszán

" Polgármesteri jelzésre a Vízügyi Igazgatóság példa értékûen rövid reakcióidõ alatt intézkedett arról, hogy az évek során a nagycenki szakaszon egyre súlyosabb méreteket öltõ meder-sérülést korrigálja. A víz sodrásából kifolyólag az Ikva-Aranypatak torkolatánál és a felette lévõ 100-120 méteres szakaszon a víz a jobb partoldalt alámosta, míg a vele szemben lévõ bal partra lerakta a hordalékot. Emiatt az Ikva patak nyomvonala kanyargóssá vált, ami egy nagyobb esõzéskor árvízi helyzetet teremthetett volna. Ennek elkerülésére volt fontos a mielõbbi intézkedés kérése az illetékes vízügyi hatóságtól.A képen látható markológép segítségével visszaállíthatóvá vált az eredeti állapot, így ismét egyenes vonalban, akadályoztatás nélkül tud a nagycenki belterületi szakaszon áramolni a víz az Ikva medrében.

A gyors intézkedést és a szakszerû munkát a település lakói nevében nagyon szépen köszönöm.

Ivánkovics Ottó
Nagycenk polgármestere"A Nagycenkért Alapítvány Hírei

Tisztelt Nagycenkiek!

A Nagycenkért Alapítvány kuratóriumi elnökeként szeretném Önöket tájékoztatni az alapítvány aktuális híreirõl, döntéseirõl:
A legutóbbi, 2010. szeptember 15. napján megtartott kuratóriumi ülésen az Aranypatak Óvodától beérkezett kérelmet egyhangú szavazati aránnyal támogatásban részesítettünk. Így 50 ezer forintot biztosítunk az elsõ udvarban lévõ, fából készült kisvonat felújítására.
Továbbá támogatja a kuratórium a Rajka-és Vidéke Takarékszövetkezettel való hosszú távú együttmûködést.
Ezen kívül tárgyaltunk arról is, hogy céltámogatási kérelem érkezett hozzánk a XV. Nagycenki Szüreti Napokat kapcsán, amelyet a beérkezést követõen továbbítani fogunk a rendezõk felé, és egyben ennek kapcsán hívjuk fel a figyelmet arra, hogy ilyen és további helyi események támogatására szánt adományozásaikat a Nagycenkért Alapítványon keresztül valósítsák meg. Ily módon lehetõségünk van közhasznúsági igazolást kiadni, ami cégek és magánszemélyek esetében is adókedvezmény igénybevételére jogosítja fel az adományozót. Ezen kívül természetesen az alapítvány a támogatási összeg felhasználását is figyelemmel kíséri.
A kuratórium elnökeként nagy öröm számomra, hogy az elmúlt évi 1%-os felajánlások összege jelentõsen megemelkedett az elõzõ idõszakhoz képest, ami meghaladja a 300 ezer forintot. Amit ez úton is köszönök Önöknek a kuratórium nevében.
Bízunk abban, hogy ezen felajánlások minél hatékonyabb felhasználásával tovább növekszik Önökben az alapítvány iránti bizalom, aminek köszönhetõen a felajánlások tovább emelkednek.

A Nagycenkért Alapítvány adószáma: 18525209-1-08

Nagycenk, 2010. szeptember 15.

Tisztelettel:
Horváth László
Kuratórium elnöke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok