Ma 2017. november 23. csütörtök, Kelemen napja van.


 
 
 
 
 
 
 
 Napi hírek, események
[2010-09-04] Ami a polgármesteri beszámolóból kimaradt..
Alternatív beszámoló:
avagy: Ami a polgármesteri beszámolóból kimaradt

Megtartotta utolsó rendes ülését a nagycenki Képviselõ-testület.

Szeptember 2-án furcsa hangulatban kezdõdött a 2007-2010 közti idõszakban regnáló képviselõ-testület ülése, amelynek elején Ivánkovics Ottó polgármester minden képviselõnek emléklapot adott át. A jólneveltség és udvariasság okán mindenki átvette az emléklapot, sõt kezet is fogott Ivánkovics Ottóval. (Pedig higgyék el, ez néhányunknak nem megy könnyen.) A magam részérõl az emléklapot felajánlom a Polgármesteri Hivatal számára. Továbbá Keszei István szerkesztõ úrnak (aki teljesen véletlenül volt jelen) is megköszönte közremûködését a honlap szerkesztésében.
Megjegyzem, hiányérzetem azért van, mivel a Cenki Híradó szerkesztõi még egy szóbeli köszönetet sem kaptak a polgármestertõl. Vajon miért...?
Ezt követõen valóban közel 30 napirendi pontot áttekintettünk. Ott volt mindjárt az elsõ, az önkormányzat és a Kisalföld MG Zrt. pénzügyi vitája. (A vállalkozói övezet területét 2009. dec. 31-ig a Kisalföld MG Zrt. bérelte, / elõbb az államtól, majd 2007-tõl a nagycenki önkormányzattól/ ott mezõgazdasági gazdálkodást folytatott. A cég elmaradt haszon címén milliós nagyságrendû összeget követel az önkormányzattól. Ez a testület szerint teljesen alaptalan. A polgármester az elõdjét és a korábbi képviselõ-testületet hibáztatta a kialakult problémákért. A vita során az elhangzott hozzászólásokat hallva kénytelen voltam a következõ kérdést feltenni: A polgármester most az önkormányzatot vagy a Kisalföld MG. Zrt-t képviseli...?)
A békés hangulatról: Bizonyára mindenki tudja, átélte már milyen az, amikor mindenki mosolyog, de közben puskaporos a levegõ. Az utolsó ülés kapcsán a polgármester úgy döntött, a közelgõ választások miatt neki most sokkal jobb, ha békésebb a hangulat. (Sõt, errõl még a honlapon is be kell számolni...) De azért:
Valóban sok kérdést megfogalmaztak a képviselõk az ülés közben. Például a nemrég lezárult sportcsarnok és edzõpálya pályázattal kapcsolatosan. (Mint sokan tudják, sokáig én voltam a pályázat koordinátora, aztán, mivel folyamatosan különbözõ - nem külsõ - akadályok merültek fel, (fogalmazzunk finoman így) lemondtam a koordinátori szereprõl. A feladatot a polgármester vállalta magára, és láss csodát, minden pillanatok alatt megoldódott, és a sportpályázat befejezése immár az önzetlen összefogás egy szép példája lett Nagycenken.
Szóval a polgármester számára kellemetlen kérdéseket fogalmaztunk meg többen is a sportpályázattal kapcsolatosan, és Ivánkovics Ottó válaszok helyett azt kérte, adjuk be kérdéseinket írásban, és Õ majd 15 napon belül szintén írásban válaszol. Mivel erre törvényt adta joga van. Ez így igaz is, a törvény erre lehetõséget biztosít neki. De azért érdekes, nem...?
És végül, teljesen igaz, az elmúlt három évet egyik képviselõ sem akarta értékelni. Önökre bízom, döntsék el, vajon miért nem...

Üdvözlettel:

Bugledich Attila
képviselõ
Közelgő programjaink:
Idősek napja
2017-11-24
SZM bál
2017-11-25
Falumikulás
2017-12-06
Adventi játszóház
2017-12-09
Hűség napi megemlékezés, év végi köszöntés
2017-12-14
X. Adventi vásár
2017-12-16
Falukarácsony és Karácsonyi koccintás
2017-12-21
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2017
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok