Ma 2019. január 21. hétfõ, Ágnes napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-08-17] Aktuális információk
1., Megtörtént a Szigetvári és a Játszótér utcai szennyvíz-átemelõk éves karbantartása

A korábbi években sajnos nem kellõ figyelem fordítódott arra a két nagycenki szennyvíz-átemelõre, amelyek önkormányzati fenntartásban üzemelnek. Emiatt korábban sorozatosak voltak a meghibásodások, dugulások, leállások. Nagy kellemetlenséget okozva ezzel a közelben lakóknak. Ennek kiküszöbölésére az elmúlt év során több mint százezer forintos költségen megtörtént az átemelõk felújítása, zsírtalanítása, a vezérlõkapcsolók teljes cseréje. Így az idén csupán az elmúlt egy évben lerakódott szennyezéseket kellett letakarítani, és az elektromos kapcsolók felülvizsgálatát kellett elvégezni, így már jóval alacsonyabb költségigény mellett. Köszönet ifj. Schiffer Istvánnak a munkálatok koordinálásáért.

2., A Gyári kert kitakarítása

Egy héttel ezelõtt a békavári családok apraja-nagyja elhatározta, hogy rendet tesz a Gyári kertben és környékén. Az önkéntes akciónak köszönhetõen több fóliazsáknyi szemét gyûlt össze, amit Kardos László közterületi gondnok szállított el az önkormányzat konténerébe. Az idõjárás okozta kellemetlenségek miatt a faluközponttól távolabb lévõ közterületeink rendezésére kevesebb lehetõség jut, ezért nagyon fontos, hogy példamutató módon a lakosság is besegít a munkálatokba. Külön öröm, ha a gyermekeket, diákokat is mozgósítani lehet erre a célra. Köszönjük szépen a társadalmi munkát.

3., Vesszõ Istvánné parkgondozó hamarosan nyugállományba vonul

Vesszõ Istvánné Ági néni már hosszú ideje dolgozik önkormányzatunknál parkgondozóként. Feladatai közé tartozik a Széchenyi tér és környékének rendezése, a többi közparkunk gondozása, a buszmegállók környezetének tisztán tartása, a hivatal épülete elõtti járdák tisztítása, téli idõszakban a hómentesítése. Ezen kívül a virágosítás és még sok egyéb feladatot végez Ági néni. Mivel a nyugdíjkorhatárt hamarosan eléri, ezért nyugdíjaztatását kérte. Döntése alapján szeptember végéig látja el feladatát, ezt követõen pedig mentesül a munkavégzés alól, azaz megkezdheti „sétálóidejét”. A nyugdíjas évekre sok pihenést kívánok a hivatal dolgozói nevében.

4., Napokon belül kezdõdik a Szent Imre utca végétõl induló kerékpárút kivitelezése

Sokadik halasztás után Pesti Gyula mûszaki ellenõr arról tájékoztatott, hogy napokon belül elkezdõdnek a munkálatok a fenti területen. Az eredeti tervek szerint már májusban el kellett volna készülnie a kb. 380 méternyi kerékpárútnak a Hidegségi utca felé, de adminisztratív okok miatt erre nem került sor. A fontos az, hogy most már minden akadály elhárult a munkák megkezdése elõl, így remélhetõ, hogy szeptember második felére elkészülnek a munkálatok, így könnyebbé válik a kerékpáros és gyalogos közlekedés a Szent Imre utca és a Hidegségi utca, azaz a kiscenki falurész és a nagycenki falurész között. Az elnyert pályázatnak köszönhetõen a 15 milliós fejlesztés megvalósításához csak kb. 20%-os önerõ szükséges. A munkák idejére az arra közlekedõk megértését, türelmét kérem.

Tisztelettel:
Ivánkovics Ottó
Nagycenk polgármestere
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok