Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-07-16] XII. Nagycenki Mûvészeti Napok
Már az elmúlt év is sok nehézséget hozott a források tekintetében, de ebben az évben már annyira ellehetetlenültek a körülmények, hogy csak a közremûködõ -országos és világhírû- mûvészek felajánlásának köszönhetõen jöhetett létre az idei program.

Nem tudjuk, mit hoz a jövõ, de valószínûleg ebben a formában a "Nagycenki Mûvészeti Napok" nem mûködhet tovább, Elõször a megyei források, késõbb az országos és nemzetközi források is elapadtak, amire az alapítvány támaszkodott.
A további,(esetleges) más formában történõ folytatás reményében a nagycenkiek nevében is bízom abban, a négy koncertnapon megtöltjük a múzeum nagytermét, és az elõadások után hálás szívvel gondolunk a mûvészekre akik a mûveket megszólaltatták, Meizl Valériára, a Sonare Alapítvány elnök-asszonyára, aki a Nagycenki Mûvészeti Napok ötletgazdája, és fõ szervezõje, aki a sok értékes zenét a "helyünkbe" hozta.
A belépés a koncertekre díjtalan lesz, azonban felajánlásaikat köszönettel fogadjuk, amellyel a mûvészek útiköltségéhez járulnak hozzá.
Tizenkét év távlatában jó visszaemlékezni azokra a bizakodó és bíztató szavakra, melyekkel Dr. Környei Attila, a múzeum igazgatója az elsõ, 1999-es I.Mûvészeti Napokat indította útjára:

"Kastélyunk gróf Széchenyi Ferenc kezén (1800-1820) a Dunántúl egyik kulturális központja, írók, mûvészek gyûlhelye volt, majd gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar munkássága a reformkor országos politikai tájékozódási pontjává avatta. A hely szelleme kötelez bennünket a nemzeti kultúra és a hazafias szellem ápolására, de segít is ebben a munkában. Bízom benne, hogy a szereplõk tehetsége, a résztvevõk érdeklõdése és jóindulata mellett a genius loci is megtestesül majd a mûvészeti napok sikerében. Úgy legyen!"

K.I.
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok