Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-06-03] Aktuális információk
Hõsök Napi megemlékezésNagycenken is megemlékeztünk a napokban hõs katonáinkról. Az iskola által június 1-re szervezett megemlékezésen minden iskolai osztály és a pedagógusok is képviseltették magukat, az óvodásokkal közösen. Továbbá a Polgármesteri Hivatal dolgozói, és néhány szülõ is. A Himnusz eléneklése után Paárné Kelemen Anikó tanárnõ olvasott fel történeti áttekintést, majd Artner Szabinát hallhattuk. Ezt követõen Ivánkovics Ottó polgármester hívta fel a gyermekek figyelmét arra, hogy a több mint száz nagycenki hõsi katonai áldozat neve olvasható az emlékmûvön, közöttük sokak találhatnak családi köteléket. Az áldozatok testvérei, leszármazottjai köztünk élnek. Ezt követõen Pajer Brigitta szavalt, majd Henczel Szabolcs plébános úr, Hüse Gabriella iskolaigazgató, Filátz Józsefné jegyzõ asszony és Ivánkovics Ottó polgármester közösen helyezte el a megemlékezés koszorúját. A szózat eléneklésével zárult az esemény.


Murvázás a Hidegségi utcában és a Laktanya-közben is

Újabb 15 köbméternyi dolomit-murva került leszállításra önkormányzati megrendelésre annak érdekében, hogy a közlekedés feltételei tovább javulhassanak községünkben. A fényképen a Hidegségi utcai szakasz látható, ahol a padka megerõsítésére és a kátyúk megszüntetésére került felhasználásra az anyag. A Laktanya-köznél pedig a gyalogos átkelõ feltöltésére kerül majd hamarosan sor, az idõjárási feltételek jobbra fordulásával.Mindkét helyszínen Kardos László falugondnoknak köszönhetõ a munka elvégzése, aki május közepétõl van ismét önkormányzatunk alkalmazásában, közmunkásként. Így jelentõs bérmegtakarítást érhetünk el, hisz aki közmunkásként kerül foglalkoztatásra, annak bérét szinte teljes egészében az állam megtéríti.


Kiszáradt fák kivágása a Vám utcábanA Magyar Közútkezelõ Zrt. kezelésében lévõ Vám utcában már évek óta problémát és veszélyhelyzetet jelentett az a 4 db akácfa, amelyek a Közútkezelõ engedélyével kerültek nemrég kivágásra. Volt olyan fa is közöttük, amelynek tövénél a törzs 90%-a már elkorhadt állapotban volt, azaz erõsebb szélben folyamatosan veszélyforrást jelentett az arra közlekedõk számára, ami veszélyhelyzet most megszüntetésre került. A faanyagért cserébe a résztvevõk ingyenesen vállalták a munkát, ami így a Közútkezelõnek és az önkormányzatunknak sem jelentett költséget. Természetesen a fák pótlásáról õsszel gondoskodni kell.

Ivánkovics Ottó
Nagycenk polgármestere
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok