Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-05-18] Aktuális információk
Járdaépítések-felújítások Nagycenken

Rövid idõszak alatt három helyszínen is fejlesztésre kerül Nagycenk járdahálózata. A Soproni utca közepén az aszfaltjárda az elmúlt hónapokban megsüllyedt, balesetveszélyes helyzetet teremtve. A VIAT Kft. munkatársai a napokban feltárták a sérült szakaszt, majd az alapozó munkálatokat követõen szintbe betonozták azt. Köszönöm a VIAT Kft-nek, hogy a hosszú távú együttmûködésünknek köszönhetõen rendkívül kedvezõ feltételekkel valósuította meg a hiba kijavítását.
A Gyár utca páros oldala elejének helyre hozatalával már évtizedes adósságát törleszti Önkormányzatunk a gyalogosok felé. Közel 100 folyóméteres szakasz kerül most térkövezésre, amelynek közel fele már évek óta szinte teljesen járhatatlan és balesetveszélyes volt. A soproni Madéma Kft, mint legolcsóbb ajánlattevõ végezheti el a munkát, reményeik szerint csak néhány napot nehezítve meg a gyalogosok közlekedését. A mai napon megkezdett munka ekészültével nem csak szebb, de tartósabb is lesz az egyik legforgalmasabb járdaszakaszunk, az ott közlekedõk és az érintett ingatlantulajdonosok örömére. Példa értékûnek tartom, hogy az ingatlanok tulajdonosai a költségek viseléséhez mindannyian hozzájárultak, amit köszönök.
A képviselõ-testület tavaly téli döntése értelmében a Rákóczi utcában járdaépítésre kerül sor hamarosan. A fejlesztés eredményeképpen a volt játszótér Rákóczi utcai oldala teljes egészében aszfaltos felületû járdát kap, amelynek kivitelezési lehetõségét a VIAT Kft. nyerte el, mint legolcsóbb ajánlattevõ.
A járdafejlesztések összköltsége meghaladja a két millió forintot, amelyet önerõbõl valósít meg Nagycenk Nagyközség Önkormányzata.


Pokol - Széchenyi kedvenc lova sírhelyének megjelölése
Gróf Széchenyi István egyik legkedvesebb lovát Pokolnak hívták. A helyi Deutsch Panni néni elmondása szerint a Széchenyi Kastély egy külön részében, évszázados vadgesztenyefák övezte területen nyugszik ez a nemes ló. Az elképzelést tett követett, aminek eredményeképpen a Széchenyi Vágta tervezett idõpontjára idõzítve - ami sajnos az idõjárás rosszra fordulása miatt elmaradt - került leleplezésre a lósírnál felállított emlékkõ.
Az eseményen jelen volt többek között Váczi Ernõ úr (jobbra), a Magyar Lótenyésztõk Baráti Társaságának képviselõje, aki meleg szavakkal méltatta Széchenyi István lovakról képviselt véleményét, csodálatát, a magyar lótenyésztés terén végzett meghatározó cselekedeteit. Mellette Thomka Iván Méntelep vezetõ látható az avatás után készült fényképen.

Tisztelettel:
Ivánkovics Ottó
polgármester
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok