Ma 2018. december 16. vasárnap, Etelka napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-05-11] Aktuális információk
Drogmentes Maraton negyedszer Nagycenken

Április végén ismét szeretettel fogadta Nagycenk az országos lebonyolítású Drogmentes Maraton résztvevõit. Az Önkormányzat vezetõi számára nagy öröm, hogy immár negyedik alkalommal érezték fontosnak az esemény szervezõi, hogy Nagycenket is érintse a maraton útvonala. Tóth Tibor tanár úr szervezésében több mint száz diákunk tette le a Drogmentes Kapitány esküjét, az Iskolai Egészséghét programjaihoz is csatlakozva egyben. A futáson és az eskütételen kívül Szolyák Gábor körzeti megbízottól hasznos tanácsokat kaphattak a gyermekek a kábítószerek elleni védekezésrõl. Minden Kapitánynak gratulálunk!

Belterületi és külterületi utak javítása

a GYSEV pálya-felújítási munkálatainak köszönhetõen leselejtezett, de útalapnak tökéletesen megfelelõ anyagot kapott önkormányzatunk, amely közösségi célra a Vízállói út elejére,(a képen) a Gyár utca végére, továbbá a majdani építési-vállalkozói terület melletti földutak megerõsítésére kerültek felhasználásra a külterületi szakaszokon. Belterületen pedig a Szigetvári és a Csetkovits-kápolna melletti részre lettek szállítva. A szigetvári lakók anyagi hozzájárulásával murvaréteget is kapott az új út, így személyautóval is könnyen lehet közlekedni rajta.

Az elegyengetési munkálatokban sajnos helyi mezõgazdasági vállalkozók egyetlen kivételtõl eltekintve nem ajánlották fel segítségüket – pedig elsõ sorban az õ érdeküket szolgálják az új utak -, így a munkálatok összköltsége meghaladta a 250 ezer forintot. Ha ehhez még hozzászámítjuk a legutóbbi, április 29-i Képviselõ-testületi ülésen hozott döntéssel összefüggõ költséget - miszerint Fekete Árpád képviselõ úr cége Horváth Rezsõ képviselõ úr közremûködésével 250 ezer forintos áron gréderezi a külterületi utak egy bizonyos, általuk meghatározott részét - elmondható, hogy 500 ezer forintot meghaladó összeg került felhasználásra az idei, rendkívül szoros költségvetési tételeket tartalmazó költségvetésünkbõl. Az elmúlt tíz-tizenkét évben összesen nem került ekkora összeg felhasználásra ilyen célra.

A Szent Imre utca fejlesztése

A Szent Imre utca fejlesztési munkálatai a befejezési fázishoz közelítenek. Május 13-án kerül sor a mûszaki átadás-átvételi eljárásra. Amennyiben a mûszaki ellenõr részérõl minõségi kifogás nem merül fel, úgy megvalósításra kerül az utóbbi öt év legnagyobb költségvetésû fejlesztése, amely megközelíti a 15 millió forintot. Köszönjük szépen a lakosság türelmét. A sok gratuláció és köszönet azt jelzi, hogy az ott lakók értékelik a takarékos gazdálkodásnak köszönhetõen lehetõvé váló fejlesztési eredményeket. A képen Kiss József mûszaki ellenõr mutatja az új útfelület vastagságát

Játszótér felülvizsgálata

Játszótéri eszközök balesetvédelmi felülvizsgálata, felújítása történt meg a napokban Gráf Tamás helyi vállalkozónak köszönhetõen. A kötelezõ kétéves felülvizsgálat eredményeképpen és a folyamatosan változó szabályozás miatt volt szükség néhány kisebb korrekcióra, amelyek elvégzése a meglévõ karbantartási szerzõdés alapján történt meg, azaz többletköltséget nem jelentett önkormányzatunknak. Ezzel egy idõben a középsõ csúszdás játék lefestése, zsindelyezése is megvalósult, így a kedvelt játék jobban ellenáll majd az idõjárási körülményeknek.

Újabb lakás átadás elõtt

Gyár u. 11. 5. sz. lakásának felújításával folytatódott az elmúlt évben megkezdett szociális lakásfejlesztési projekt is. A napokban fejezõdik be az 5. számú lakás felújítása és komfortosítása, ez által az utolsó szociálisan hátrányos helyzetû lakosunk is átköltöztethetõ a Vám utca 6. szám alatti romos épületbõl. Ami ezt követõen hamarosan elbontásra is kerülhet a 2006-ban aláírt adás-vételi szerzõdésnek megfelelõen, az új tulajdonos által. A több milliós értékesítésbõl származó bevétel így egyrészt a lelépési díjak finanszírozására került felhasználásra, másrészt a Gyár u. 11. sz. társasház lakásainak fejlesztésére. Mindennek köszönhetõen egy több évtizede kezeletlen probléma oldódik meg hamarosan, ami ezentúl sem anyagi, sem erkölcsi erõforrást nem igényel önkormányzatunktól.Készülõdés a május 15-16-i hétvégi eseményekre

Mint már korábban beszámoltunk róla, elkészült a lovas pálya tribünje, 450 ezer forintos önkormányzati támogatással. Az esemény elõtt néhány nappal az utolsó simítások vannak már csak hátra mindkét helyszínen – lovas pálya és régi focipálya - és környékén. Alkalmi -és közmunkás bevonásával, továbbá a Tornacsarnok gondnokainak átvezénylésével lenyírásra kerül a fû a Vám utca mindkét oldalán, továbbá a kerítésen átnyúló ágak, bozót visszavágására kerül sor a Hidegségi utcában. A mai napon a rendezvénysátor is felállításra került a Fesztivál Hungária Kft. munkatársainak jóvoltából.

A május 15-16-i nagycenki események közremûködõinek, és az ide látogató turistáknak kellemes idõtöltést kívánok! Mindenkit várunk szeretettel!

Ivánkovics Ottó
Nagycenk polgármestere
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok