Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2009-11-26] Szívet melengetõ könyvbemutató
E rendkívül igényes kivitelû kiadvány elsõ, a képzõmûvészeket bemutató fejezetét Magyar Balázs írta és szerkesztette, míg a második, a versírókat megszólaltató rész szerkesztõje Szabó Attila.
A kötet nem csak mûveiken keresztül enged bepillantást az alkotók életébe, hanem a saját maguk által írt életrajzok és a szerkesztõk kérdéseire adott válaszokból is felsejlik az ember és mûvész egyaránt.
A képzõmûvészek; Magyarné Derszib Eti, Szekendy Szaniszló és Nagy László életmûvük legjavát mutathatták be ebben a több, mint 110 színes fotóval illusztrált kiadványban.
A versírók; Vesszõ Ágnes, Németh József, Gergye Attila és Németh Ernõ mintegy ötven versben engednek magukhoz közel, és vallanak életükrõl, érzéseikrõl, tapasztalataikról.


Az alkotók (balról) Nagy László, Szekendy Szaniszló, Magyar Balázs szerkesztõ, Magyarné Derszib Eti, Gergye Attila, Németh Ernõ, Németh József, Vesszõ Ágnes, Simon Péter a könyv kiadója, Szabó Attila sorozatszerkesztõ


Huszár László Balfon élõ költõ tanácsaival segítette a cenki versírókat, és ezen az estén is szakértõ, kedves és meleg szavakkal méltatta, elemezte a helyi alkotók mûveit.

A bemutatón az önkormányzat vezetõi emléklappal köszönték meg a könyv kiadójának és sorozatszerkesztõjének az eddigi munkáját.
Kedves színfoltja volt még az eseménynek; az egyik alkotó ( Szekendy Szaniszló) unokája mini-koncert keretében furulyán és szakszofonon játszott zenemûveket a jelenlévõknek.

Az "Alkotók Nagycenken" c. könyvet a Polgármesteri Hivatalban, és a Széchenyi István Emlékmúzeumban lehet megvásárolni 3000 forintért.


Több fénykép a könyvbemutatóról
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok