Ma 2019. február 18. hétfõ, Bernadett napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2009-10-07] Ministránsavatás Nagycenken
A szertartás négy részbõl állt. Elsõként Zoltán atya felhívta a figyelmüket arra, hogy az Égben az angyalok állnak Isten trónusa körül dicsõítõ éneket zengve, itt a földi hajlékban pedig a ministránsok azok, akik ezt a szolgálatot teljesítik a láthatatlan Isten földi trónusán, az oltár körül.Ezeknek a fiúknak bizony próbaidõt kellett kiállni és szorgalmukkal bizonyítani, hogy érdemesek a piros ruhára, mely Tarzíciusz vértanúságára emlékezteti õket. Zoltán atya emlékeztette az egyesével elé járuló fiatalokat, a szent szolgálat nehézségérõl, mely hûséget, korai felkelést, fegyelmet és fõként sok szeretetet kíván. A ministránsoknak a többi ember példaképévé kell válnia a fegyelmükkel, udvariasságukkal, segítõkészségükkel és a másokat segítõ szeretettel egyaránt.
Miután mindegyikük megvallotta, hogy alkalmasnak érzi magát a nemes feladatra, ekkor az atya megáldotta az új ruhákat és a szenteltvízzel meghintett anyag testre öltetett, azaz a fiúk felvették piros reverendájukat és fehér karingüket. Ettõl a pillanattól már felavatott ministránsok lettek.
A szertartás negyedik részében az új ministránsok hálaadó imát mondtak , majd a szolgálatot jelképezõ tárgyakat az atya átnyújtotta nekik, elsõként az ampolnát, mellyel az áldozati adományok elõkészítésénél való segédkezéshez kaptak jogot, majd a csengõt, mellyel a szentmise lényegi részére irányította Zoltán atya a figyelmüket.
A szentmise második fõ része, az Eukarisztia ünneplése már az új, felavatott ruhákban történt, melyet a 13 fiú komolyan, kicsit elérzékenyülve viselt. A szertartás után Zoltán atya átadta ajándékát, egy igés kártyát, mellyel arra buzdítja a ministránsokat, hogy bátran szolgáljanak másoknak, mert:
" Az emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy Õ szolgáljon másoknak, és odaadja életét váltságul sokakért." (Mt 20,28)A ministránsok névsora:
Balogh Richárd
Fekete Barnabás
Hofstatter László
Horváth Rezsõ
Kovács Richárd
Mészáros Imre
Pajer Márton
Söveges Fábián
Szabó Balázs
Szabó Bence
Udvardi Dániel
Wutzlhofer Alexander
Wutzlhofer Dániel

A ministránsok életére, szolgálatára és családjaikra Isten áldást kívánjuk!
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok