Ma 2019. január 23. szerda, Zelma napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2009-10-06] FELHÍVÁS MINDEN ISKOLA SZÁMÁRA!
A soproni Széchenyi István Gimnázium a nagycenki Széchenyi István Általános Iskolával összefogva az említett testületek és a Duna Televízió támogatásával egy országos emlékversenyt rendez a hazai és a határon túli általános és középiskolák számára. A Széchenyi István és kora mûvelõdéstörténeti vetélkedõ célja, hogy a résztvevõk a versenyre való felkészülésükkel széleskörû ismeretekre tegyenek szert a Legnagyobb Magyar életével, munkásságával és az annak hátteret adó korszak sajátosságaival kapcsolatban.
A szervezõk két külön kategóriát indítanak az általános iskolák és a középiskolák számára. A hat- és nyolcosztályos középiskolák, egységes iskolák választhatnak, hogy melyik korosztályt nevezik be a vetélkedõre. Minden iskola csak egy négyfõs csapattal indulhat. A jelentkezés az Országos Széchenyi Kör honlapjáról (www.szechenyi-kor.hu ),
vagy az itt mellékelt linkek alól:

Jelentkezési lap általános iskolák részére

Jelentkezési lap középiskolák részére

letölthetõ nevezési lap postai úton való visszaküldésével és a nevezési díj befizetésével történik. A jelentkezés határideje: 2009. október 15. Az iskolánként 3000 Ft-os nevezési díjat az Országos Széchenyi Kör címére (9485 Nagycenk, Kiscenki u. 3.) postai utalványon vagy átutalással a 11737083-20012247 bankszámlaszámra kell befizetni.
A 2009 októberében induló verseny fõvédnöke Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Két elõfordulója az Országos Széchenyi Kör honlapjáról elérhetõ, és csak a részt vevõ iskolák által hozzáférhetõ internetes webfelületen zajlik. A feladatmegoldások során kimagasló teljesítményt elérõ csapatok kapnak meghívást az ország öt helyszínén megrendezendõ középdöntõkre. Az itt legjobban szereplõ csoportok vesznek részt a 2010 áprilisában Nagycenken (általános iskolai kategória) és Sopronban (középiskolai kategória) lezajló országos döntõben, amelyet a Duna Televízió is közvetít. Az országos döntõbe jutott csapatoknak csak a döntõ helyszínére való oda-visszautazást kell saját költségen biztosítaniuk. A szállás, ellátás, kirándulás, helyközi közlekedés költségeit a rendezõk biztosítják. A vetélkedõ fõdíjait a Duna Televízió és az Emlékbizottság ajánlotta fel. A döntõbe jutott csapatok összdíjazására fordított összeg kategóriánként 300 000 Ft. A díjak között európai, illetve Kárpát-medencei táborozás, DVD-k, könyvek szerepelnek.
Emlékezzünk meg méltóképpen a Legnagyobb Magyarról! Színvonalas versenyzést kívánunk!

Széchenyi István Gimnázium (Sopron)
Széchenyi István Általános Iskola (Nagycenk)
Országos Széchenyi Kör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok