Ma 2018. december 15. szombat, Valér napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2009-09-16] Pár gondolat a polgármesteri közleményhez
- A polgármesteri közleményben több ellentmondás is szerepel, az egyik olyan szembeötlõ, hogy nem lehet elmenni mellette. A polgármester azt írja, hogy "pénzbeli adományokat nem gyûjtünk, nem kezelünk" Nos, álljon itt egy részlet egy korábbi, nekem címzett e-mailbõl:

----- Original Message -----
From: Ivánkovics Ottó
To: Benke Éva
Sent: Tuesday, May 05, 2009 10:25 AM
Subject: RE: kedves kérdés

Kedves Éva,

(...) Dióhéjban annyit tudok mondani, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Nagycenki Csoportját életre hívó gondolat szerint jó lenne, ha a rászorulókon közösségi, de egyben civil erõvel is tudnánk segíteni. Legyen az egy jó szó, vagy éppen használt ruha, új ruha, tartós élelmiszer, anyagi segítség (a lelkisegély-szolgálatra mi nem vagyunk hitelesítve).
(...) A legfontosabb az lenne, hogy egy megfelelõ helyiséget tudjunk kialakítani az adományok fogadására, raktározására.
Továbbá, hogy bankszámlát nyissunk a helyi takarékszövetkezetben, amire a pénzbeli adományokat várjuk és reméljük.
Üdvözlettel:
Ottó


Ez csak egy példa, és senki ne gondolja, hogy ezzel bármi baj van; aki pénzzel tud segíteni másokon, segítsen pénzzel, aki ruhát ad, adjon ruhát. A gond az, hogy egyszer ezt, másszor mást mond az, aki kézben tartja a falu dolgait...

- És még egy fontos dolog! Azt írja, "bízom abban, hogy a Cenki Híradó szerkesztõje biztosítja a megszólalási lehetõséget az érintett számára is, ez így lenne etikus".
A nagycenki csoport megalakulását kezdeményezõ hölgyet többször is próbáltuk elérni, sikertelenül. Szerettük volna már a Cenki Híradó elõzõ számában is megszólaltatni, megkérdezni a máltais munkáról. Nem bírtuk szóra, máshoz irányított, nem akart szerepelni a lapban. Rozmán Orsolya személyesen is elment a Gyár utcai házhoz, de nem nyitottak neki ajtót.

- Az üggyel kapcsolatban az itt következõ kérdéseket férjem, Bugledich Attila képviselõ írásban feltette a Polgármesternek, remélve a mielõbbi választ, ami ez idáig sajnos nem érkezett meg, így most engedélyével felteszem õket a nyilvánosság elõtt is, íme:

1.) A polgármester felelõsséggel állítja, hogy a Máltai Szeretetszolgálatnak van nagycenki csoportja? A csoport létezik, megalakulása, mûködése mindenben megfelel a Máltai Szeretetszolgálat szabályainak?
2.) A polgármester milyen minõségben jár el a Máltai Szeretetszolgálat nagycenki csoportja nevében? Minden felhíváson a polgármester neve szerepel, a helyi csoport létrehozásának kezdeményezõje és egyben a csoport vezetõje soha, sehol nem szerepel. Miért?

Válaszokat várva, tisztelettel
Benke Éva
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok