Ma 2019. február 20. szerda, Álmos napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2009-09-12] "Újfajta szélhámosság
Nagyvonalúan elfogadja a csoport létesítéséhez felajánlott segítséget, majd egy távolabbi településre költözik és ott próbálkozik. Eddig Gyõr-Sopron és Fejér megye területén fogott "csoport alapításba".
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviseletében kizárólag írásos meghatalmazással ellátott személyek léphetnek fel. A legkisebb gyanú esetén a meghatalmazás érvényessége egy telefonhívással is ellenõrizhetõ, ha kapcsolatba lépnek a területhez tartozó régióközpontunkkal."

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján olvasható a fenti felhívás, melyhez sajnálatos módon Nagycenknek is köze lett. Egy közeli településen mûködõ máltais intézmény vezetõjének ismerõsen csengett a nagycenki csoport megalakulását is kezdeményezõ hölgy neve. Kiderült, hogy ugyanarról az egyénrõl van szó, akirõl a felhívásban is írnak. Sajnálatos, hogy a nagycenki illetékesek közül senki sem gyõzõdött meg arról, hogy tulajdonképpen milyen feltételei is vannak egy máltais csoport létrehozásának, a név használatának, stb.


A szeretetszolgálat Szervezeti és Mûködési Szabályzatában a tagságra vonatkozóan az áll, hogy "az alapszabály feltételeinek megfelelõ tagjelölt az írásos felvételi kérelmet a helyi csoport vezetõje útján nyújthatja be a régió vezetõségének, mely azt - véleményével ellátva - az Ügyvezetõséghez továbbítja. : A kérelem tartalmazza a tagjelölt rövid önéletrajzát, a helyi szervezet javaslatát, részletezve benne a tagjelölt legalább egy éves tevékenységének rövid leírását, a helyi szervezet lelki vezetõjének javaslatát, a régió vezetõségének véleményét a helyi szervezet javaslata alapján, két aktív MMSz tag ajánlását, 2 db új igazolványképet. A kérelmet a kérelmezõn kívül alá kell írnia a két ajánló MMSz tagnak, a helyi vezetõnek, az illetékes (helyi vagy regionális) lelki vezetõnek és a régióvezetõnek."
Ezen túlmenõen a tagsági viszony a következõképpen jön létre: "Az Ügyvezetõség a rendes ülésein az Alapszabályban foglaltak szerint dönt a tagfelvételi kérelmekrõl, és határozatáról írásban értesíti a kérelmet továbbító régió vezetõségét, amely tájékoztatja a tagjelöltet és a helyi csoport vezetõségét a döntésrõl."

A fentiek ismeretében állítható, hogy Nagycenken nem alakulhatott meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportja, mivel egy ilyen csoport megalakulásának szigorú feltételei vannak. Éppen ezért felvettem a kapcsolatot a fertõdi Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza igazgatójával, és a segítségét kértem abban, hogy a szabályoknak megfelelõen, jogszerûen alakulhasson meg a nagycenki csoport.

Benke ÉvaAz cikkel kapcsolatban Ivánkovics Ottó polgármester közleményt juttatott el a szerkesztõséghez, melyet jellegébõl fakadóan az Önkormányzati Hírekben olvashatnak!
A www.nagycenk.hu nem tud a fõoldalon teret adni személyes polémiának az üggyel kapcsolatban.

Keszei István
a www.nagycenk.hu szerkesztõje
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok