Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2009-05-26] II. IKVA-PARTI MULATSÁG
Nagy sikerrel került megrendezésre immár második alkalommal az Ikva-parti Mulatság. A gyönyörû idõnek és a színes programoknak köszönhetõen szombat és vasárnap délután is több százan látogattak ki a rendezvénysátorhoz, hogy színvonalas produkciókat láthassák.A szombati nap a gyermekeknek szólt igazán, hisz szereplõként számítottunk rájuk az ovisok, a Nagycenki Mazsorett-csoport és a Soproni Dirty Dance Táncegyüttes mûsoránál, míg közönségként izgulhatták végig az Óperenciás Bábszínház mesejátékát. 18 órától a zalaegerszegi Mercy zenekar zenélt, amit a nagycenki lovas hölgyek Caroussel mûsora követett. A hajnalig tartó esti bálon a ritmusról és a jókedvrõl a Juice zenekar és Sláger Tibó gondoskodott.

Vasárnap délután már egy óra körül gyülekeztek a "Nagycenki Ízviadal" fõzõversenyre jelentkezõ csapatok, összesen kilencen(!). 14 órakor kezdõdött a fõzés, Major Zsolt mesterszakács irányításával, aki egyben a zsûri elnöke is volt. Amíg a csapatok fõztek, megérkeztek a Soproni Veterán Egyesület tagjai: autósok, motorosok vegyesen. A 15 órakor kezdõdött felvonuláson több mit 30 jármû vett részt, a közönség nagy örömére be is ülhettek az autókba, így jártuk körbe a falut. A veterán felvonulást követõen, fél 4-tõl ismét a rendezvénysátorra irányult az emberek figyelme, hisz kezdetét vette az újabb produkciók sora. A Dirty Dance Táncegyüttes felnõtt produkcióiban gyönyörködhettünk, majd Hanyvári Zsófia énekelt magyar népdalokat a teljesen megtelt sátorban. 16.30-tól pedig a "Czenki" Hársfa Néptáncegyüttes fellépésének örülhetett a közönség. A Nagycenki Óvoda konyhai dolgozóinak hála - ez úton is köszönjük fáradozásukat - 400 palacsintát osztottunk ki ingyenesen,- elõételként -, de a közönség étvágya csak ezt követõen jött meg igazán, hisz a fél 6-kor lezárult zsûrizést követõen a több, mint 300 adagnyi étel fogyott el, alig fél óra alatt! Mindenhol csak üres bográcsokat, kondérokat találhatott a késõn érkezõ vendég. A kóstolás ingyenes volt, de így is 17 ezer forint felajánlás gyûlt össze, amit az ovi céljaira ajánlunk fel. A fõzõversenyt a peresztegi Pataki Géza és felesége nyerte, második helyen végzett Pölczné Lõrinc Márti és Fekete János duója, a harmadik helyet pedig a fiatal szakácstehetség, Jagodics Róbert és csapata nyerte. Gratulálunk nekik! A közönség õket és a többi csapatot is nagy tapssal köszöntötte. Major Zsolt különdíját Füzi Ernõ és Steiner Jenõ kapta, egy éven keresztül õk lesznek a nagycenki "bográcsmesterek".A tombolasorsoláson gazdára találtak a nyeremények, volt aki 5 tombolatárgyat is nyert, olyan nagy szerencséje volt. Ezt követõen pedig Szalai Frici muzsikált kapuzárásig.
Nagyon köszönjük a támogatóknak, fellépõknek, közremûködõknek azt, hogy - bár még csak második alkalommal rendeztük meg az eseményt- ilyen nagy siker koronázta a programokat. Ezzel is bebizonyítva azt, hogy összefogással, közös munkával nagyon hamar is komoly sikert lehet elérni Nagycenken. Csak így tovább!
Ivánkovics Ottó
polgármester
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok