Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2008-05-04] Szent Flóriánnal újra teljes a Pestis-szobor
A szoboravatáson -amely a tûzoltók védõszentjének napján történt- részvettek a soproni és a nagycenki tûzoltók is.Kenessei Károly az alapítvány kuratóriumának elnöke, avató beszédében kitért a szobor történetére, és kiemelte, hogy a közel 300 éves alkotás olyan érték, amelyet az utókornak kötelessége óvni, megõrizni.
A kuratóriumi elnök avató beszéde után felkérte Ivánkovics Ottó polgármestert, - mint a szobor gazdáját,- vegye át a község nevében.
A beszédeket követõen Kálmán Imre atya méltatta a tûzoltók munkáját, majd felszentelte az új szobor-alakot.A Széchenyi-téren álló, az 1713-as pestisjárványban elhunytak emlékére felállított szobor-csoport ellopott alakja már közel két éve hiányzott, amikor Horváth Rezsõ kezdeményezésére 12 fõvel, és azok anyagi támogatásával létrehozták a "Nagycenk Beszélõ Kõemlékei" Alapítványt,- 2007-ben.
Céljaik között a régi Széchenyi-birtok területérõl eltûnt szobrok felkutatása, restaurálása, majd késõbb ezekbõl egy szobor-park létrehozása szerepel.
Fontosnak tartja még az Alapítvány a Nagycenk község területén lévõ szobrok állagának megóvását, restaurálását, valamint a községi temetõben található történelmi sírok megõrzését az utókornak.
Az Alapítvány nyitott, annak vagyonához a jövõben önkéntes pénzadománnyal, vagy más felajánlással bárki, jogi vagy természetes személy hozzájárulhat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok