Ma 2018. december 14. péntek, Szilárda napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2008-03-31] Veszíts el egy könyvet!
Remélhetõleg nagyon sok kedves könyv várja és fogja várni olvasóját. Rájuk találhatunk kávéházi asztalon, buszon, padon, váróteremben, telefonfülkében vagy akár kedvenc kocsmánkban is.

Igen mindenki higgyen a szemének. Ez a most induló olvasómozgalom lényege. Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár munkatársai kezdeményezték a játékot. De remélem, hogy holnaptól Nagycenk lakossága is csatlakozik e mozgalomhoz, s így közösen játszani, olvasni fogunk. Gyerekek, felnõttek, együtt és külön-külön. A játék azzal kezdõdik, hogy szándékosan elhagyunk könyveket. Valaki majd megtalálja, és remélhetõleg el is olvassa!
Holnaptól tehát elhagyott könyvek lepik el a falut (remélhetõleg). Az elsõ könyveket még én veszítem el, de utána már rajtad a sor, kedves Olvasó. Veszíts el te is egy könyvet, ott, ahol éppen jársz.
„Nem kell, hogy új legyen, nem kell, hogy drága (miközben persze jó lenne, ha ezt nem egy lomtalanítási akciónak fognád fel), egy a lényeg: olyan könyvet veszíts el, amit tényleg jó szívvel ajánlanál másnak olvasásra. Bizony olyan könyvet veszíts el, amirõl tudod: igen csekély az esélye, hogy valaha viszontlásd még egyszer.
A játékot a http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=justhvk címen követheted majd figyelemmel. Ott mondhatod el a véleményedet nem csak a játékról, de az elveszett könyvekrõl is. Miután holnaptól elveszítjük a könyveket, itt fogjuk közölni, hogy pontosan hol (persze ezen információ nélkül is ráakadhatsz véletlenül). Ezt a listát holnaptól te is bõvítheted. A fórumot bárki használhatja majd, hiszen új téma nyitásához sem kell regisztrálni. Ha a fórum fõoldalán ráklikkelsz a Témák szóra, szerzõ szerinti sorrendben is böngészheted az elhagyott könyveket. Ha úgy döntesz, hogy beszállsz a játékba egy-két könyvvel, arra kérünk, hogy a fórumon nyiss egy új témát minden egyes könyvhöz. Magába a könyvbe pedig vagy írd be az alábbi szöveget, vagy töltsd le a blogunkról, (http://blog.justhvk.hu/) nyomtasd ki, és ragaszd be, vagy ha nagycenki vagy, gyere be a könyvtárba, és segítünk ebben:
"Szia!
Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! Tedd le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, kedvenc kocsmád pultján, vagy a legközelebbi telefonfülkében - bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.
Ha kedved van, kapcsolódj be Te is a játékunkba úgy, hogy megválsz egy kedves könyvedtõl. Helyezd el benne ezt a szöveget - a könyvtárban szívesen adunk ilyen lapot hozzá, de a blogunkról is letöltheted - és hagyd el valahol. Esetleg beszélj rá másokat is ugyanerre."

Jó könyvvadászatot kívánok minden kedves nagycenki lakosnak, és kérem minél többen "veszítsünk el" egy-egy könyvet!

Baumgartnerné Arthofer Gertrud (könyvtáros)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2018
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok