Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2008-02-21] VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK
Tisztelt Választópolgárok!

Mint köztudott 2008. március 9-én országos népszavazásra kerül sor, amelyen három kérdésben nyilváníthatnak véleményt a választópolgárok. Szavazni továbbra is 6.00-19.00 óráig lehet.

Az elmúlt választásokhoz képest néhány változás történt a szavazás lebonyolításában, erre szeretném néhány sorban felhívni a figyelmüket. Az egyik legfontosabb változás, hogy az 1. sz. szavazókör helyszíne (amely eddig a Községháza földszintjén mûködött) megváltozott és új helyre, a Községháza dísztermébe, az I. emeletre került áthelyezésre. A 2. sz. szavazókör továbbra is változatlanul a Községháza I. emeleti kistárgyalójában mûködik.

Figyelembe véve, hogy mindkét szavazókör az épület emeletén található, akinek nagyon nehezére esik a lépcsõzés, éljen a mozgóurna kérésének lehetõségével. A választási eljárás során új szabály, hogy mozgóurnát csak írásban lehet kérni. A kérelmet a népszavazás elõtt a Polgármesteri Hivatalhoz kell eljuttatni, a népszavazás napján pedig a szavazókörben kell leadni. A továbbiakban telefonon történt bejelentéseket sajnos nem tudunk figyelembe venni.

A szavazatszámláló bizottságoknak a mozgóurnás szavazást csak a lehetõségeik figyelembe vételével kell biztosítani, ezért célszerû a mozgóurnát már a népszavazás elõtt kérni, vagy a népszavazás napján minél elõbb bejelenteni, hiszen a késõn bejelentett igényeket már nem biztos, hogy a bizottság teljesíteni tudja. Természetesen a bizottságok mindenkihez kiviszik a mozgóurnát, azonban a mozgóurnának 19 órára vissza kell érnie a szavazókörbe, különben valamennyi benne lévõ szavazat érvénytelen.

Az alábbi nyomtatvány használható a mozgóurna igényléséhez, de természetesen ettõl eltérõ formában is be lehet jelenteni az igényeket.Alulírott -------------------------(név) Nagycenk, ---------------------------
szám alatti lakos kérem, hogy a 2008. március 9-én megtartásra kerülõ népszavazáson részemre mozgóurnát biztosítani szíveskedjenek.

Nagycenk, 2008. ------------


---------------------------
aláírás


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a népszavazáson szavazni csak a személyi azonosságot igazoló okmányok felmutatása mellett lehet, ezért kérjük, ezeket feltétlenül hozzák magukkal.

Személyi azonosság igazolására az alábbi okmányok fogadhatók el:

• személyi igazolvány (régi típusú, könyv alakú)
Amennyiben a személyi igazolványban nem szerepel a lakcím, akkor lakcímkártya is szükséges!

• lakcímkártya és az alábbi dokumentumok valamelyike
- személyazonosító igazolvány (új típusú, kártya formájú) vagy
- útlevél vagy
- kártya alakú jogosítvány

A szavazás feltétele, hogy az okmányok érvényesek legyenek!

Az a választópolgár, aki nem tudja a személyazonosságát a fenti okiratok valamelyikével igazolni, nem szavazhat és felkerül a visszautasítottak jegyzékére. Amennyiben késõbb a bizottság elõtt felmutatja az okmányokat, abban az esetben szavazhat.Ha a népszavazással kapcsolatban bárkinek további információra lenne szüksége, kérjük keressék a helyi választási információs szolgálatot (Vezér Beáta jegyzõ, Horváth Jenõné ügyfélszolgálati elõadó). Elérhetõségek: Polgármesteri Hivatal, Gyár u. 2. Tel/fax.: (99) 360-12,
e-mail: jegyzo@nagycenk.hu, ugyfelszolgalat@nagycenk.hu.

Nagycenk, 2008. február 21.


Vezér Beáta
jegyzõ
Helyi Választási Iroda vezetõje
Közelgő programjaink:
Egyházközségi bál
2019-02-23
Téltemetés
2019-03-03
Március 15-i ünnepség
2019-03-15
Szalai Gergely Asztalitenisz Emléktorna
2019-03-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok