Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van.

 
 
 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2010-12-09] MEGHÍVÓ a Nagycenki Füzetek 5. kötetének bemutatójára
Ez a könyv arra vállalkozik, hogy a közelmúlt történetének legkiemelkedőbb alakjait felidézze, példájukat felmutassa, s egyúttal követésre is ösztönözzön abban a tekintetben, hogy mindenki tehet valamit a maga területén, a maga módján falujáért, Nagycenkért. Ahogy Széchenyi mondta: "Tegyen mindegyikünk amennyit lehet honáért, földijeiért."

Rokop Alajosné, Keszei Dénes, Pölcz István, Környei Attila, Kovács Ferenc, Simon Ferenc, Vágvölgyi Ottó és Szalai Gergely néhány éve hagytak itt bennünket. Többünknek még volt szerencséje velük személyesen találkozni, beszélgetni. Nagyon sokan őrizzük velük kapcsolatos apró emlékeinket. Ám a maga teljességében aligha ismerhetjük szakmai munkásságukat, életútjukat. E könyvben a családtagok, a jó barátok, a munkatársak szerető és értő visszaemlékezéseinek köszönhetően feltárulnak előttünk a sokszor küzdelmes életpálya, a teremtő munka hétköznapjai, a sokszor példátlan erőfeszítés és makacs kitartás, az áldozatok vállalása, mely az áhított célok eléréséhez nélkülözhetetlen volt. S ugyanakkor a sikerek, a megvalósult álmok öröme, az elismerés is.

Tudjuk, hogy a Széchenyiek halhatatlan fénykörében talán kevésbé láthatóan világol tetteik mécsese, ám az is biztos, hogy Nagycenk közelmúltjának többek között ők voltak igazi szellemi alakítói és formálói, a faluközösséget összetartó közös értékek megteremtői.

E könyvvel tisztelgünk feledhetetlen emlékük előtt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2019
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok