Ma 2017. november 23. csütörtök, Kelemen napja van.


 
 
 
 
 
 
 
 Napi hírek, események
[2007-07-09] Európa Charta találkozó Lassee
Nagycenk 2004. május 1. óta, azaz az uniós csatlakozásunk óta tagja a Chartának. Az idei évben az önkormányzati résztvevõkön kívül a helyi civil szervezetek képviselõi is lehetõséget kaptak az utazásra. Mint mindig, úgy ebben az évben is a vendéglátó község lakói gondoskodtak ingyenesen a szállásról, a teljes ellátásról, a tartalmas idõtöltésrõl.Június 6-án, azaz az elsõ napon az érkezést követõen volt a delegációk felvonulása, amely sok helybélit vonzott. Másnap délelõtt szentmisén és Úrnapi körmeneten vettünk részt, majd ezt követõen délután sportprogram várta a résztvevõket, míg a polgármestereknek elõadásokat tartottak a megújuló energiaforrásokról, az ez irányú ausztriai, burgenlandi tapasztalatokról. Este gasztronómiai bemutató volt, amelynek keretében minden csapat megmutatta országának egyedi ízeit. Mi magyarok gulyással, szalámis falatokkal, sósstánglival, nagycenki vörösborral kedveskedtünk, nagy sikerrel. Az est folyamán több ország táncegyüttese is fellépett, amelyek közül talán a Nagycenki „Czenki Hársfa” néptánc együttes fergeteges mûsora aratta a legnagyobb sikert, amely nagy büszkeséggel töltött el bennünket.

Következõ napon Bécsbe kirándultunk, ahol a körutazáson kívül lehetõségünk volt a bécsi Városházát is meglátogatni, a városi képviselõk padsoraiba beülni.
Szombaton délelõtt a polgármesterek konferenciája zajlott, ahol eldõlt, hogy a következõ évi találkozó Cipruson lesz. Továbbá megválasztották a két új uniós ország, Románia és Bulgária tagközségeit. Így már huszonhét tagja van a szervezetnek.

Délután pedig veterán autók felvonulásába kapcsolódtunk be, majd kastélylátogatáson vettünk részt, amit komolyzenei koncert tett teljessé. Többek között Lehár Ferenctõl is játszottak a mûvészek, többszöri visszatapsolás mellett. A napot búcsúest zárta, ahol a polgármesterek megajándékozták csapatuk nevében Lassee község polgármesterét, Karl Gramanits urat, és egyben megköszönték vendéglátóiknak a vendégszeretetet, az eltöltött kellemes napokat.

A vasárnap sem tellett el program nélkül: a délelõtti mise után került sor az Európa Park avatására. Itt mindegyik nemzet gyermekei által készített alkotásból egy-egy került kiállításra, megvilágított, üvegfestett formában. Az avatási ünnepségen a helyi iskola diákjai táncoltak, énekeltek, színes mûsorral szórakoztatták a közel háromszáz fõs vendégsereget.

Nagycenkiként nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi képviselhettük ezekben a napokban Magyarországot, a magyar embereket!
Közelgő programjaink:
Idősek napja
2017-11-24
SZM bál
2017-11-25
Falumikulás
2017-12-06
Adventi játszóház
2017-12-09
Hűség napi megemlékezés, év végi köszöntés
2017-12-14
X. Adventi vásár
2017-12-16
Falukarácsony és Karácsonyi koccintás
2017-12-21
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2017
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok