Projekt leírás
Nagycenki Sportegyesület 2012-ban elhatározta, hogy a Nagycenk település központjához közel, a 84-es főútról nyíló utcában található sporttelepét fejleszti, funkcióját bővíti. A beruházáshoz, a Sportegyesület 2012.11.30-án pályázatot nyújtott be a 102/2012. (X.1.) VM rendelet alapján falumegújításra és –fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások jogcímen. A támogatási kérelemnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2013.06.27-én adott helyt.
A koncepció
A közigazgatási, oktatási átszervezések révén Nagycenk székhelytelepüléssé válik. A változások segíti az Önkormányzatnak és a Sportegyesületnek azon célkitűzését, hogy a sporttelepet hétköznaponként kötelező óraszámban használó Általános Iskola továbbra is 8 osztályos intézményként működhessen.

A fejlesztések központjában a célok elérése áll egy olyan multifunkcionális sportpálya létrehozásával, mely lehet találkozási pont, gyülekező hely, de egyben lehetőséget is biztosít a kikapcsolódásra mind a helyieknek, mind az ide látogatóknak egyaránt. A célokat, egy salakos teniszpályával; 60 m-es, három sávos rekortan futópályával és távolugrást lehetővé tevő leérkező hely kialakításával kívántuk elérni. A Sporttelep keleti oldalán, a rézsűben került kialakításra a vörös salakos teniszpálya, melyet a többi létesítménytől kerítés választja el. A sporttelep északi oldalán az atlétikai pályát alakítottuk ki a végében távolugráshoz szükséges leérkező hely biztosításával. A szerkezetek elhelyezését követően tereprendezést hajtottunk végre, mely során 5 cm vastagságban termőföld terítésre, majd füvesítésre került sor. A területen elhelyezésre kerül a nagy futballpályánál 2db cserepad, 4 db szemetes; a teniszpályánál, információs tábla, 4 db pad és 2 db kerékpártároló. A nagy futballpályán a fejlesztés következtében, 2db új alumínium kapu is kihelyezésre került.

A fentieken túl a fejlesztés további célja volt, hogy a helyi és környékbeli lakosság igényeinek kiszolgálása mellett a közösségek egészséges testi, lelki és szellemi fejlődéséhez is hozzájáruljon. A beruházással az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés és a mindennapi testmozgást fontosságát is hangsúlyozni szerettük volna, melyhez a tárgyi feltételeket a Sportegyesület a beruházás révén biztosítja.

A kivitelezés 9 hónap alatt valósult meg és 2014.11.09 megrendezésre került átadó ünnepséggel hivatalosan is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A Sporttelep értékeinek megóvása és további működtetése a beruházást végrehajtó Nagycenki Sportegyesület feladata, mely szervezet a helyi önkormányzat támogatása mellett a helyi lakosság támogatását is élvezheti a működtetés során
2023. május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31